Nieuws

Jochem ontvangt de André van Duin Comedy Award

17 december 2013

In een afgeladen Beatrix Theater te Utrecht ontving dinsdagavond cabaretier, komiek en muzikant Jochem Myjer de eerste André van Duin Comedy Award uit handen van de meester zelf.

André van Duin: “Jochem krijgt de prijs van mij voor zijn veelzijdigheid als cabaretier. Zijn humor spreekt jong en oud aan, zijn imitaties zijn briljant en zijn absurde humor is buitengewoon origineel. Ik volg hem al jaren en iedere keer weet hij mij weer te verrassen met zijn theateroptredens. Daarnaast en misschien nog belangrijker, hij is ook nog een bijzonder aardig mens en een lieve collega.”

De André van Duin Comedy Award is ingesteld door de VandenEnde Foundation ter gelegenheid van het vijftigjarig theaterjubileum van André van Duin. Hiermee wordt Van Duin geëerd voor de vele tientallen jaren waarin hij met zijn veelzijdige komisch talent, vele miljoenen mensen vrolijkheid heeft geboden. Om de twee jaar zal hij de naar hem vernoemde ereprijs toekennen aan een bijzonder talent dat de traditie van het comedytheater voor een breed publiek voortzet en verder ontwikkelt.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 12.500 euro dat door de prijswinnaar besteed kan worden aan een speciaal doel, zoals bijvoorbeeld het overdragen van vakkennis en ervaring aan jongeren of een studie in een bepaald aspect van het comedytheater.

Cabaretier, komiek en muzikant Jochem Myjer wordt op 22 april 1977 geboren in Leiden. Tijdens zijn biologiestudie wint hij in 1997 met zijn korte cabaretvoorstellingGeen Gemyjer de eerste prijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 1998 komt hij met zijn show Gegabber, waarmee hij twee jaar lang door het land toert. Met zijn daarop volgende shows Adéhadé, Yeee-Haa! en De Rust Zelve verwerft hij steeds meer bekendheid om zijn rappe tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties van bekende personen. Na een zware operatie en een langdurige revalidatie gaat in december 2012 zijn nieuwe show Even Geduld Aub! in première. Deze voorstelling speelt hij tot in 2015 voor uitverkochte zalen.

De gala-avond waarbij Jochem de van Duin Award kreeg wordt in de kerstvakantie uitgezonden door AVROTROS.

www.vandenendefoundation.nl