Nieuws

Jochem schenkt geldprijs aan Leids Cabaret Festival

17 november 2014

Jochem Myjer ontving op 17 november 2014 de allereerste André van Duin Comedy Award uit handen van de jubilerende André van Duin. Het aan de ereprijs verbonden prijzengeld van €12.500 schenkt Myjer aan het VARA Leids Cabaretfestival. De succesvolle komiek wil op deze manier bijdragen aan de talentontwikkeling van aanstormende cabaretiers. Het prestigieuze festival vindt jaarlijks plaats in zijn thuisstad Leiden.

Vorige maand vond de 37e editie plaats van het VARA Leids Cabaret Festival. Het vooraanstaande podium stimuleert jonge cabaretiers/theatermakers door deelnemers intensief te begeleiden en waar mogelijk een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Festivalproducent Bunker Theaterzaken is verheugd met de schenking: “Wat ongelooflijk lief van Jochem om dit te doen! We gaan de prijs gebruiken om het makerschap van de deelnemers nog beter aan te scherpen, en ze te voorzien van goed gereedschap voor de langere termijn”, aldus directeur Helga Voets.

De VandenEnde Foundation riep de André van Duin Comedy Award vorig jaar in het leven ter gelegenheid van het vijftigjarig theaterjubileum van André van Duin. Om de twee jaar zal Van Duin de prijs toekennen aan een talent dat de traditie van het comedytheater voor een breed publiek voortzet en verder ontwikkelt. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden dat door de winnaar besteed kan worden aan een speciaal doel.

www.leidscabaretfestival.nl - www.vandenendefoundation.nl